FC Twente Nieuws

Supporter die Cerny klap gaf zit vast op verdenking van mishandeling

Supporter die Cerny klap gaf zit vast op verdenking van mishandeling

Zaterdagavond was FC Twente niet opgewassen tegen het felle spel van Heracles Almelo. Het waren echter niet alleen de spelers van Heracles die zich fel toonden. Ook de supporters van de Heraclieden toonden zich van hun felste kant. Een 31-jarige Almeloër is opgepakt voor verdenking van mishandeling. Cerny kreeg een tik vanuit het publiek.

In de eerste helft stond de fanatieke aanhang achter het doel van Unnerstall. Dit kreeg de keeper van FC Twente te weten ook. Hij kreeg verscheidene plastic bierglazen over zich heen en werd daarnaast ook nog bekogeld met shotglaasjes en aanstekers. Trainer Ron Jans reageerde hier in interview met ESPN al op. “Unnerstall werd bekogeld, dat zijn dingen die gewoon niet kunnen.”

In de slotminuten van de tweede helft werd het echter nog gekker. Toen er een opstootje was dicht bij het publiek van de Heraclieden kreeg Cerny een klap van een supporter te verduren. De politie heeft de verdachte van het voorval inmiddels opgepakt en zit vast. Het opstootje ontstond nadat Smal een tackle het zestienmetergebied te verduren kreeg en neerging. Hier reageerde hij op door met zijn borst tegen de tegenstander aan te lopen.

Rob Toussaint, algemeen directeur van de Heraclieden, reageerde op het voorval. “Ik zie dat er in de nek of in het gezicht van Cerny wordt geduwd en dat kan absoluut niet”, aldus de algemeen directeur van Heracles in gesprek met de NOS. “We maken onze excuses aan Cerny en kunnen dit absoluut niet tolereren”, zo besluit Toussaint.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties