FC Twente Nieuws

Supporter schrijft boek over ervaringen eerste divisie: 'Onmachtig of Onmeunig'

Supporter schrijft boek over ervaringen eerste divisie: 'Onmachtig of Onmeunig'

Op maandag 1 juli aanstaande viert FC Twente haar 54ste verjaardag. De club uit Enschede kent de nodige hoogte- en dieptepunten in haar bestaan, zo ook de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie in het seizoen 2017/18. Dit gaf supporter Bert Westerink aanleiding om een boek te schrijven over FC Twente.

Bert Westerink (Enschede, 1957) bestelde twee seizoenkaarten van zijn club, FC Twente, juist vanwege de degradatie van de Tukkers in het seizoen 2017-2018. Vak 321, net als enige seizoenen eerder. Destijds omdat hij het gewoon een keer als supporter meegemaakt wilde hebben. Het seizoen 2018-2019 omdat het naar zijn idee een ‘cultjaar’ zou worden. Westerink besloot niet alleen de thuiswedstrijden in De Grolsch Veste te bezoeken, maar ook alle uitwedstrijden van Twente. Van Maastricht tot Leeuwarden en van Deventer tot Velsen.

[google][app]

Westerink kreeg voor het eerst in zijn leven te maken met onder andere massale politie-inzet en combi-regelingen. "De bejegening is volledig afgestemd op incidenten. Protocollen zijn bepalend. Niet de mensen. Voor wie erbij was, hoop ik dat dit boek de beleving oproept die het voor mij had: ik heb ervan genoten", aldus Westerink.

Het boek komt uit op maandag 1 juli. Een exemplaar kan besteld worden via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties