FC Twente Nieuws

Tadic: "Europa is Europa"

Tadic: "Europa is Europa"

Dat FC Twente zesde is geworden in de competitie is voor Dusan Tadic geen enkele reden om anders naar zijn nieuwe werkgever te kijken. „Dit is nog altijd een topclub”, zei de aanvaller gisteren, net nadat hij zijn handtekening zette onder een contract van drie jaar met een optie voor nog twee seizoenen.

Dusan Tadic wil met FC Twente graag Europees voetbal spelen én strijden om de titel. Dat waren voor de 23-jarige international van Servië de belangrijkste redenen om voor de club uit Enschede te kiezen. „Niemand verwachtte dat Twente zesde zou worden dit seizoen, maar dat verandert niets voor mij”, zei de speler net nadat de inkt onder zijn contract was opgedroogd.

Met FC Groningen speelde hij nooit over de grens, Twente biedt daarentegen mooie kansen. „Ik wil heel graag Europa in. Grote wedstrijden spelen tegen grote tegenstanders als Schalke... dat lijkt me erg bijzonder.” Twente heeft in ieder geval het fairplayticket gekregen dat recht geeft op de allereerste kwalificatieronde van de Europa League. „No problem. Europa is Europa. Ik hoop dat ik kwaliteit en creativiteit kan toevoegen aan de selectie.”

Trainer Steve McClaren is blij dat naast verdedigers Bjelland en Breukers nu ook de multifunctionele Tadic zijn handtekening heeft gezet. De Engelsman bouwt aan een team voor volgend seizoen. Hij hoopt daarbij zoveel mogelijk spelers te kunnen behouden en voegt daar een paar versterkingen aan toe. „Dusan heeft iets speciaals. Hij kan uit het niets het verschil maken voor een ploeg. Dat hadden Perez, Janssen en Ruiz ook. Chadli en John hebben de potentie om dat te ontwikkelen”, zei de trainer. „Hij is ook een specialist in standaardsituaties en die kunnen we goed gebruiken. Het is een groot voordeel dat Dusan in de eredivisie heeft gespeeld en niet uit een andere competitie komt. Hij heeft zichzelf in Nederland al bewezen.

Of hij de nieuwe Ruiz kan worden? Niemand kan Ruiz worden, omdat iedereen uniek is. Hij is Dusan Tadic. Over drie jaar kan het zo maar zijn dat mensen vragen: Is er nog zo iemand als Dusan Tadic?”

Bron: Tubantia

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties