FC Twente Nieuws

Tapia heeft dierbare herinneringen aan periode bij FC Twente: "Begreep aanvankelijk niets van jullie"

Tapia heeft dierbare herinneringen aan periode bij FC Twente: "Begreep aanvankelijk niets van jullie"

Na drie jaar FC Twente vertrok Renato Tapia in 2016 naar Feyenoord. Het avontuur werd niet wat hij ervan had verwacht en afgelopen winter koos de Peruviaan voor een huurperiode bij Willem II. Alsof het zo moest zijn was zijn tweede wedstrijd de kwartfinale van de KNVB, uitgerekend tegen de club die hem naar Nederland haalde.

In de Volkskrant vandaag een uitgebreid interview met de middenvelder die een flinke cultuurschok kreeg toen hij in 2013 aansloot bij FC Twente.

"Ik heb geleerd om op tijd te komen", begint Tapia met een grote lach. "Dat is nog steeds niet gebruikelijk in Zuid-Amerika. Ik begreep aanvankelijk niets van jullie ritme. Ik wilde eten om acht, negen uur ’s avonds. Brood bij het ontbijt en dan nog eens soep en brood in de middag? Waar blijft het warme eten, vroeg ik?"


[google]

"Het viel me zwaar", vervolgt Tapia. "Bij FC Twente zag ik teamgenoten eerst boter op hun brood smeren. Ik dacht: wat doen ze nou? Ik probeerde ze te imiteren. Toen strooiden ze hagelslag op hun boterham. Chocola op brood, ik was verbijsterd. Kon je dat eten? Het was een cultuurschok, nu weet ik niet beter en eet ik ook brood met hagelslag. Mijn dochter Niara is een kleine Nederlander. Dat kind is gek op kaas. Kaaskop."

Inmiddels is Tapia helemaal ingeburgerd en laat hij bij Willem II zien van grote waarde te zijn. Dat hij uitgerekend zijn tweede wedstrijd tegen FC Twente moest spelen was bijzonder. "Alsof mijn carrière in Nederland in korte tijd werd samengevat. Ik volg FC Twente nog op de voet, ik bewaar dierbare herinneringen aan mijn periode in Enschede. Ik ben blij dat de ploeg ruim bovenaan staat in de eerste divisie. Ondanks de financiële problemen hoort Twente thuis in de eredivisie", zo besluit Tapia het gesprek met Robert Misset.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties