FC Twente Nieuws

Telefoontje Streuer kwam als een verlossing voor neerslachtige Ebuehi

Telefoontje Streuer kwam als een verlossing voor neerslachtige Ebuehi

Na het WK met Nigeria in 2018 vertrok Tyronnen Ebuehi naar Portugal voor zijn nieuwe avontuur bij Benfica. Helaas werd het avontuur als snel een nachtmerrie want hij raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie. Na zijn herstel kreeg hij te maken met andere blessures, maar uiteindelijk was hij in december 2019 fit en klaar om verhuurd te worden.

"Maar er kwam geen enkele club. Wie wilde het risico lopen met een speler die al zo lang geblesseerd is? Niemand", aldus de destijds zevenvoudig Nigeriaans international in gesprek met Wagenaar van de TC Tubantia. "Zoek me op internet op en dan zie je dat ik twee jaar niet heb gespeeld."

Hij was dan ook blij dat FC Twente een klein half jaar later wel interesse toonde. "Dat FC Twente deze zomer belde, was echt mooi. Er was een grote, bekende club die me wél wilde. Er waren alleen nog niet veel spelers in het begin, het was dus een klein risico, maar ik hoefde niet lang na te denken."

Hij heeft dan ook geen moment spijt van zijn keuze voor FC Twente. "Na een paar maanden kan ik zeggen dat ik heel blij ben dat ik hier ben en hoe het gaat. Ik speel, ik ben fit, eindelijk. We hebben een mooi team."

[google]

FC Twente heeft bij de huurovereenkomst ook een optie tot koop weten te bedingen waardoor het Ebuehi voor een zacht prijsje over kan nemen van Benfica. Kijkend naar zijn prestaties een optie die de club misschien nu al zou moeten lichten. Ebuehi wil er nog niet al teveel over kwijt. "Ik zie wel hoe het gaat."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties