FC Twente Nieuws

Ten Hag en Tadic halen hard uit naar kunstgras clubs: "Belachelijk om dit te accepteren"

Ten Hag en Tadic halen hard uit naar kunstgras clubs: "Belachelijk om dit te accepteren"

Na de wedstrijd Sparta - Ajax was niet de wedstrijd, maar de ondergrond het onderwerp van gesprek. Zowel Dusan Tadis als Erik ten Hag, beide oud-spelers van FC Twente, klaagden over het dramatische veld van Sparta Rotterdam. Hierdoor is de kunstgras discussie weer in alle hevigheid losgebarsten.

"Het hoort gewoon niet in deze competitie, voor de uitstraling in de eredivisie is het megaslecht. Het moet zo snel mogelijk in de ban worden gedaan. We zijn aan het strijden met Portugal om de zesde plaats in Europa, dan moet je niet op kunstgras willen spelen. Dat moet afgelopen zijn", aldus een duidelijke Erik ten Hag in gesprek met Voetbal International.

Tadic deelt de mening van zijn trainer. De Serviër beleefde weinig plezier aan de wedstrijd, enkel vanwege de ondergrond. "Nee, het is niet fijn te spelen op dit kunstgras. Elke speler is 50 procent minder op deze ondergrond."

Al het kunstgras eruit

"Als wij serieus genomen willen worden als competitie, dan moeten we alle kunstgrasvelden eruit gooien. De Nederlandse teams doen het goed in Europa en we staan zesde op de Europese ranglijst. Dat is goed, maar al het kunstgras moet eruit zodat we op echt gras kunnen spelen."

Competitievervalsing

Volgens de aanvaller van Ajax maken spelers door het kunstgras ook veel meer fouten. "De bal doet de meest onvoorspelbare dingen op kunstgras. Iedere vorm van kunstgras is ook anders. Soms stopt de bal, soms glijdt-ie door, zoals bij Heracles. Het is een vorm van competitievervalsing. In het recreatievoetbal is het perfect, maar op het allerhoogste niveau is het belachelijk om dit te accepteren."

Heracles, Cambuur en Sparta

Momenteel zijn er drie eredivisieclubs die nog spelen op kunstgras; Sparta, Cambuur en Heracles. Laatstgenoemde heeft al aangegeven het kunstgras niet in de willen ruilen voor echt gras. Cambuur wilde afgelopen zomer het veld vervangen, maar dit ging op het laatste moment niet door. Sparta is bezig aan haar laatste seizoen op de gehekelde ondergrond. Komende zomer wordt de mat vervangen door echt gras.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties