FC Twente Nieuws

Ten Hag ontfermt zich over 'lastige jongen': "Zeer talentvolle speler"

Ten Hag ontfermt zich over 'lastige jongen': "Zeer talentvolle speler"

Bij FC Twente stond Bilal Ould-Chikh bekend als toptalent, maar door het feit dat de jongeling deel uitmaakte van het wurgcontract van de Doyen-constructie moest hij verkocht worden. Benfica nam hem over van de Tukkers, alleen was het verblijf in Portugal van de 19-jarige vleugelaanvaller allesbehalve succesvol. Nu probeert FC Utrecht-trainer Erik ten Hag hem weer aan het voetballen te krijgen.

Verhalen gaan dat Ould-Chikh een 'lastige jongen' zou zijn. Hier is de Oldenzaalse trainer het echter niet mee eens. "Dat wordt zo vaak en snel over iemand beweerd", laat hij weten in gesprek met De Twentsche Courant Tubantia.

De 47-jarige trainer heeft in zijn trainerscarrière flink wat 'lastige jongens' meegemaakt en mag met recht een ervaringsdeskundige genoemd worden. "Er is wel eens tegen me gezegd: 'Probeer nooit wat een ander niet is gelukt'. Maar ik ben dan zo eigenwijs dat ik denk het toch te kunnen. Dat spelers als Arnautovic, Elia, Memphis en Promes op het goede spoor zijn gekomen, geeft me veel voldoening."

[google]Bij FC Utrecht hoopt Ould-Chikh zijn carrière opnieuw in de lift te zetten, mocht hij een contract krijgen in de Domstad dan wordt het alweer de zesde club voor de pas 19-jarige aanvaller. Hiervoor kwam hij uit in de jeugdopleidingen van Feyenoord, RBC Roosendaal en Willem II/RKC Waalwijk.

Ten Hag heeft echter vertrouwen in de jongeling. "In potentie is hij nog steeds een zeer talentvolle speler, vindt Ten Hag. "Waarom het er nog niet is uitgekomen, weet ik niet. Omdat hij op 11 maart vorig jaar voor het laatst heeft gespeeld gaan we hem optrainen bij het tweede. En dan zien we wel of we hem op het juiste spoor kunnen krijgen", besluit hij.

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties