FC Twente Nieuws

Ten Voorde: "Brüggenwirth kijkt alleen Studio Sport als hij tijd over heeft"

Ten Voorde: "Brüggenwirth kijkt alleen Studio Sport als hij tijd over heeft"

Donderdag kwam FC Twente met het nieuws naar buiten dat de samenwerking tussen de club en algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth per direct was beëindigd. In de officiële verklaring werd de nadruk gelegd op het feit dat het geen goede match was. Voor veel supporters kwam het als een verrassing, maar niet voor Leon ten Voorde.

Brüggenwirth begon op 1 juli en hield het uiteindelijk nog geen vijf maanden vol. "Maar het wordt nog veel gekker als je bedenkt dat Paul van der Kraan tot 1 september in een soort van overdracht zat. Brüggenwirth had het eigenlijk pas vanaf 1 september alleen voor het zeggen want de eerste maanden heeft hij aan de hand van Van der Kraan meegelopen."

"Als je vanaf 1 juli telt dan kom je op 4,5 maand en dat is een record in de geschiedenis van FC Twente. De laatste jaren zijn er vrij veel directeuren gesneuveld bij FC Twente, maar dit is wel weer een extra dieptepunt erbij", zo vertelt Ten Voorde in gesprek met 1Twente.

Hij heeft zeker wel competenties, maar de competenties om een voetbalclub te leiden ontbraken bij hem. Volgens de officiële lezing hebben ze samen besloten te stoppen, maar dit komt echt bij FC Twente vandaan. De RvC heeft ingegrepen en voor dit compromis gekozen om hem niet te beschadigen."

Ten Voorde had direct na de aanstelling van Brüggenwirth al zijn twijfels. "We hebben hem zeker een kans gegeven, maar we hadden wel het gevoel dat deze man zo weinig met voetbal had en zo weinig wist van FC Twente, die kijkt Studio Sport als hij tijd over heeft."

De clubwatcher vindt ook dat de club de zoektocht naar de opvolger van van der Kraan anders aan had moeten pakken. "FC Twente koketteert er altijd mee dat het de vierde club is van Nederland. Dan moet zo'n club ook zelf het initiatief nemen om een directeur te zoeken, en dit niet uitbesteden aan een commercieel bureau. Uiteindelijk hebben twaalf mensen binnen de club unaniem besloten dat dit de juiste man was."

FC Twente gaat nu op zoek naar een tijdelijke opvolger om ruim de tijd te kunnen nemen op een definitieve opvolger te kunnen presenteren. De naam van Paul van der Kraan zingt rond als ad interim en die van Nico-Jan Hoogma als de uiteindelijke opvolger van Brüggenwirth.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties