FC Twente Nieuws

Ten Voorde dacht: "Everink gaat eruit. Lullig, maar spookrijden is immers verboden"

Ten Voorde dacht: "Everink gaat eruit. Lullig, maar spookrijden is immers verboden"

FC Twente leek de selectie op orde te hebben, maar tegen Go Ahead Eagles werd pijnlijk duidelijk dat er op de rechtsbackpositie nog veel winst valt te behalen. Na het wegvallen van Joshua Brenet werd de tweede keuze Luca Everink ingebracht als vervanger. Het pakte totaal verkeerd uit want de jongeling kwam geen moment in de wedstrijd.

"Misschien was het uitvallen van Brenet zelfs wel het breekpunt in de wedstrijd. Zijn vervanger Luca Everink deed werkelijk alles fout en bracht louter onrust in de laatste linie", zo schrijft clubwatcher Leon ten Voorde vandaag in de TC Tubantia.

"Dat die penalty werd veroorzaakt door Everink, was geen toeval. De rechtsback maakte ook al de onnodige overtreding, die vooraf ging aan de strafschop, waardoor Go Ahead de bal voor het doel kon slingeren."

Ten Voorde had het niet vreemd gevonden als Jans Everink vlak voor tijd alweer naar de kant zou hebben gehaald. "Toen Pleguezuelo klaar stond, dacht ik: lullig, maar het moet, dit is profvoetbal. Everink gaat eruit. Spookrijden is immers verboden. Vanaf de eerste minuut was hij een gevaar voor de eigen ploeg."

De slechte invalbeurt van Everink volgde toevallig enkele dagen nadat Ten Voorde zich hardop afvroeg of er nog wel toekomst is voor hem bij FC Twente. “Everink is een blessuregevoelige jongen, maar heeft de technische leiding toch weten te overtuigen zodat hij weer een contract heeft. Er komt denk ik wel een moment dat als zijn contract afloopt de speler en club elkaar diep in de ogen aan gaan kijken met de vraag: is er nog wel toekomst? Moet jij niet verder en moeten wij niet op zoek naar een ander alternatief?”, aldus de clubwatcher tijdens de Ballen Verstand van vorige week maandag.

Opinie: Is er nog toekomst voor Everink bij FC Twente?


[totalpoll id="198234"]

Appgebruikers kunnen stemmen via deze link.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties