FC Twente Nieuws

Ten Voorde: "De club kon zich dat prijskaartje permitteren"

Ten Voorde: "De club kon zich dat prijskaartje permitteren"

FC Twente oefende deze voorbereiding tegen slechts één amateurclub. GFC uit Goor was vorige maand de eerste tegenstander in een reeks waarin verder werd geoefend tegen Stranraer, Nordsjaelland, SV Meppen, Everton FC en Bristol City. Ruim tien jaar geleden was dat wel anders. FC Twente ging in de voorbereiding regelmatig op tour om te ballen tegen verenigingen uit de regio.

"De profs vonden dat spelletje met het telraam niks aan, maar de tour door de regio was goed voor het aanzien van de club. Als het even kon werd ook elk plekje bediend. Van Vriezenveen tot Eibergen: 'FC Twente komt bij u langs deze zomer'", schrijft Bankzitter Leon ten Voorde in zijn column voor de TC Tubantia.

"Ook niet onbelangrijk: het rondtrekkende circus leverde ook nog eens geld op. Tienduizend euro, vijftienduizend euro: hoe beter de prestaties werden, hoe duurder FC Twente werd. De club kon zich dat prijskaartje permitteren, want er was sprake van een heuse wachtlijst. Wie bijvoorbeeld in 2009 een wedstrijd wilde hebben, moest dat in 2007 al aangeven, anders was je laat", pent hij verder nog neer.

[google]"Het gebrek aan weerstand, de opkomst van het kunstgras, het vele geld dat er op tafel moet worden gelegd, de strenge veiligheidsmaatregelen die er worden gevraagd: al die zaken hebben er toe geleid dat de profs nog maar zelden tegen de helden van het dorp in actie komen", besluit de FC Twente-watcher.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties