FC Twente Nieuws

Ten Voorde haalt uit: "Gênant, ik heb me kapot geërgerd"

Ten Voorde haalt uit: "Gênant, ik heb me kapot geërgerd"

FC Twente ging afgelopen zaterdag met een goed gevoel richting Leeuwarden. De Tukkers speelden zes dagen daarvoor knap met 1-1 gelijk tegen Ajax en hoopten de goede lijn door te kunnen trekken. We weten inmiddels dat dit niet is gelukt want de ploeg van Ron Jans ging met 2-0 onderuit. Leon ten Voorde heeft vandaag dan ook weinig positieve woorden over voor de wanprestatie van de speler van FC Twente.

"Ik had niet gedacht dat FC Twente zo weggespeeld zou worden door een nieuweling in de eredivisie. Dat vond ik eigenlijk nog gênanter dan de uitslag. Drie wedstrijden en één punt, je moet niet direct in paniek schieten, maar hoe FC Twente voetbalt…"

"Je denkt bij Fortuna nog: ok, dat is een bedrijfsongelukje geweest. Tegen Ajax overleef je op adrenaline, een geweldige instelling, maar ook toen was het heel matig aan de bal. Maar wat FC Twente zaterdag aan de bal deed, daar ben ik echt van geschrokken."

[google]

De rode kaart van Ilic had natuurlijk ook invloed op de uitslag, maar daar wil Ten Voorde de nederlaag niet op afschuiven. "Ook de rest van het elftal was verschrikkelijk. Ik heb me zaterdagavond kapot geërgerd aan de manier van spelen van FC Twente. Nogmaals, je kan een keer een wedstrijd verliezen en Cambuur is gewoon lastig te bestrijden in eigen huis, maar ik heb me wel verbaasd dat spelers als na vijf minuten naar de zijkant keken van: hoe krijgen wij in godsnaam druk op Cambuur?"

"Eigenlijk alles ging fout, ook zonder bal. Een jongen van het Fries Dagblad zat naast me en die zei: Cambuur speelt al twee jaar zo in de opbouw. Dan ben ik wel verbaasd dat je daar in eerste instantie geen antwoord op hebt. Bij Cambuur stonden er negen spelers aan de aftrap die er vorig jaar ook speelden. Bij FC Twente, en het is een beetje wart/wit wat ik zeg, iedereen lijkt maar een beetje wat te doen."

"Ik weet dat het nog vroeg is en dat er wat noodverbanden zijn aangelegd, maar je mag toch wel iets meer zien bij FC Twente in de manier van voetballen, en dat stelt me nog wel het meest teleur."

Pröpper is nog zoekende in de opbouw en wat onzeker en dat slaat ook over op de hele groep. Sadílek is niet de creatieve geest die het spel makkelijk verplaatst, Zerrouki is al drie wedstrijden ver ondermaats, Vlap heeft de hele voorbereiding gemist wat je terugziet, hetzelfde geld voor Van Wolfswinkel, Menig heeft al drie wedstrijden niets gepresteerd. Als je dat bij elkaar op gaat tellen dan valt het gewoon wat tegen. We zeggen altijd dat je pas na een wedstrijd of zeven conclusies kant trekken, maar dit FC Twente heeft wel van Fortuna en Cambuur verloren. Je mag na drie wedstrijden niet op één punt staan", zo besluit Ten Voorde zijn relaas tijdens de podcast de Ballen Verstand van de TC Tubantia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties