FC Twente Nieuws

Ten Voorde haalt uit: "Net zo onhandig als Mr. Bean met zijn vriendinnetje"

Ten Voorde haalt uit: "Net zo onhandig als Mr. Bean met zijn vriendinnetje"

Afgelopen donderdag stond het Europa League-duel tussen AZ en Royal Antwerp FC op het programma in de Grolsch Veste. Burgemeester Onno van Veldhuizen liet zich voorafgaand aan de wedstrijd van zijn slechtste kant zien door supporters van de Belgische club niet toe te laten in Enschede. Clubwatcher Leon ten Voorde haalt uit naar de bizarre actie van de burgervader.

"Een tijdje geleden las ik in de krant dat steeds meer Belgen voor een vakantie naar Twente komen", vertelt Ten Voorde in de TC Tubantia. "De natuur is hier zo mooi en de mensen zijn gastvrij. Dat verhaal had blijkbaar zo'n indruk gemaakt, dat deze week zo'n 5.000 toeristen uit de buurt van Antwerpen die Vlaamse gemoedelijkheid in Nederland ook wel eens wilden beleven. Best raar dat je dan vervolgens in de grootste stad van het gebied wordt opgejaagd alsof je net een ramkraak hebt gepleegd."

"De burgemeester van Enschede is geen Tukker", vervolgt Ten Voorde. "En hij kan niet zo goed met voetbalsupporters. Althans, hij gaat er net zo onhandig mee om als Mr. Bean met zijn vriendinnetje. Dat is best een vreemde eigenschap als je de burgervader wilt spelen van een stad, die in het land vooral bekend is vanwege zijn regionale voetbaltrots. Ik snapte er eerlijk gezegd niks van dat de gemeente Enschede meteen de poorten openzette voor FC Antwerp. Grote club, beruchte aanhang en vorige week nog met 5.000 man op bezoek in Pilsen, Tsjechië."

[google]

Twee dagen voor het duel maakte Van Veldhuizen bekend dat er geen Belgen welkom zouden zijn in Enschede. "Blijkbaar had een ambtenaar ontdekt dat FC Antwerp een voetbalclub is en niet de plaatselijke sjoelvereniging. Het ergste is niet dat de burgemeester zichzelf voor schut heeft gezet, maar de stad en FC Twente in zijn onkunde heeft meegesleurd. Weg goodwill. Wie binnenkort naar Antwerpen gaat: zeg maar niet dat je uit de omgeving van Enschede komt", aldus Ten Voorde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties