FC Twente Nieuws

Ten Voorde na penaltymoment: "Bevestigt mijn gevoel over hoe slecht die mensen zijn"

Ten Voorde na penaltymoment: "Bevestigt mijn gevoel over hoe slecht die mensen zijn"

FC Twente nam het afgelopen weekend op tegen Vitesse. De Tukkers konden 90 minuten lang geen vuist maken tegen de Arnhemmers. Desondanks hield de ploeg van Ron Jans de stand lang op 1-1. Een discutabele penalty voor Vitesse gooide in de laatste minuut echter roet in het eten. Ook FC Twente-watcher van de TC Tubantia Leon ten Voorde zag het moment.

"Afgezien van een paar Vitesse-supporters, Tannane en de scheidsrechters in Nederland, vond de rest van het voetballand het een absolute schande wat daar gebeurde", begint Ten Voorde in de Ballen verstand-podcast. "Alle analisten op TV, en ook Willem van Hanegem in de krant, vonden het een schandalige beslissing. De scheidsrechters, de VAR en de grote baas Dick van Egmond die kijken naar die beelden en die zeggen gewoon: 'Wij snappen de ophef niet, zuivere penalty'."

"Dan denk ik van: hoe kan het verschil zo groot zijn in interpretatie. Dat bevestigt mijn gevoel over hoe slecht die mensen zijn, dat ze er eigenlijk totaal geen kijk op hebben. Van Egmond was in mijn jeugd de slechtste scheidsrechter die ik ooit heb gezien. Die man is nu de grote baas, dan weet je gewoon dat hij het wel een penalty vond. Dat had hij vroeger als enige ook gedaan."

"Die Wittek probeert een bal vallend te koppen. Maar het is eigenlijk meer een fopduik, een halve schwalbe. Als je goed kijkt naar de beelden dan zie je dat zijn twee voeten eigenlijk al van de grond zijn, en dan komt hij in contact met Jesse Bosch die daar eigenlijk niks aan kan doen. De scheidsrechter staat er met zijn neus boven op en die beslist dan om een penalty te geven", besluit Ten Voorde.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties