FC Twente Nieuws

Ten Voorde over de vier VAR momenten die niet allemaal VAR momenten werden

Ten Voorde over de vier VAR momenten die niet allemaal VAR momenten werden

Na afloop van de met 3-2 verloren derby tegen Heracles Almelo ging het maar om één ding. De VAR greep in bij de 2-0 van Espinosa, maar weigerde daarna drie keer in actie te komen toen FC Twente werd benadeeld. Leon ten Voorde neemt ons nog een keer door de VAR momenten heen.

VAR moment 1 - Afgekeurd doelpunt Espinosa
"Dat is de frustratie bij heel veel mensen. Je weet niet meer wat er aan de hand is. Ze staan al bij de middenstip, niemand van Heracles heeft geprotesteerd, maar het duurt en het duurt maar. En later op de beelden blijkt dat de bal de arm van Espinosa schampte. Hij heeft er geen voordeel van gehad want de bal werd niet van richting veranderd, maar voor alle aanvallende hands wordt meteen afgefloten."

Var moment 2 - Handsbal Breukers
"VAR moment twee was toen er geen VAR kwam. Dit tot frustratie van veel FC Twente supporters. Dat was best opvallend, laat ik het daar bij houden. Schenk kopt de bal op doel, Breukers draait zich weg, en bij het wegdraaien komt de bal op z'n arm cq elleboog. Hij heeft totaal niet in de gaten gehad wat er gebeurde, maar volgens mij is dat hands en een penalty. Die bal wordt daardoor van richting veranderd. Dat is anders dan bij Espinosa. Het is een verdedigende actie dus dan hoeft de VAR niet in te grijpen. Ik vond het heel raar."

VAR moment 3 - Overtreding op Selahi voorafgaand aan de 2-1
VAR moment drie is ook weer een discussiemoment. En dat is zo jammer van de derby, want het was een prachtig gevecht. Het gaat om de 2-1 van Mauro. Het doelpunt werd ingeleid door Czyborra de op de voet gaat staan van Selahi. Bewust of onbewust, ik denk onbewust, gaat hij op de voet staan van Selahi die daarbij geblesseerd raakt. Nou valt daarna de 2-1 al deed ook Drommel dat niet slim. Die had gewoon de bal uit moeten trappen. Ik denk dat er heel veel VARS zijn die daar in zouden grijpen. Wat de goal begint bij een overtreding."

VAR moment 4 - Vermeende handsbal Heracles
De vierde vond ik eigenlijk het moeilijkste moment. Berggreen kopt de bal bij een 3-2 stand een beetje voor het doel en die bal wordt afgeremd. Ik heb het heel vaak in herhaling teruggekeken, maar kan niet zien of dat via een arm ging. Maar dat die bal wordt afgeremd door een lichaamsdeel is wel duidelijk.

Ik denk dat er door de VAR heel veel frustratie is, of je nou voor Heracles bent of voor FC Twente. De VAR is in het leven geroepen om het eerlijker te maken. Maar wat krijgen we nu? We hadden het altijd over de scheidsrechters, maar er wordt nu veel meer gediscussieerd dan ooit over dat soort beslissingen. En dat had met de VAR niet gemoeten. Eigenlijk zouden we er naar toe moeten dat de VAR er alleen is bij al dan niet buitenspel en doellijntechnologie. Want dat andere is zo arbitrair en levert zoveel discussie op", besluit Ten Voorde z'n relaas op de website van de TC Tubantia.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties