FC Twente Nieuws

Ten Voorde overtuigd: "Zonder Ted was er al veel eerder ingegrepen"

Ten Voorde overtuigd: "Zonder Ted was er al veel eerder ingegrepen"

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat FC Twente niet verder gaat met technisch directeur Ted van Leeuwen. De club moet dus op zoek naar een nieuwe technisch directeur. Maar Leon ten Voorde en Fardau Wagenaar verwachten dat de Tukkers ook afscheid gaan nemen van trainer Gonzalo Garcia.

Garcia beschikt over een aflopend contract. In de podcast van Ten Voorde en Wagenaar bespreken ze dat het contract niet zal worden verlengt. "Ja, Garcia gaat weg. Niks ten nadele van hem, hè", vertelt Wagenaar. "Hij is misschien best heel goed en hij kan ergens anders ervaring op gaan doen. Het is niet zo dat we hem nu afserveren als trainer, maar ik denk dat hij vorig jaar te vroeg voor de leeuwen is gegooid door Ted van Leeuwen", legt ze uit.

"Hij komt er nu best goed mee weg. Het loopt zoals het loopt. Hij is niet gedegradeerd. Het contract is formeel opgezegd.", vervolgt Wagenaar. "Het is niet goed voor zijn portemonnee, maar wel voor de portemonnee van FC Twente dat er geen langdurig contract is. FC Twente kan opnieuw beginnen. Het enige is dat Twente wel heel snel moet gaan handelen.", besluit Wagenaar.

[google]

Clubwatcher Leon Voorde bevestigt dit en verwacht ook dat de assistenten zullen vertrekken. "Er komt een complete renovatie. Er komt waarschijnlijk ook een nieuwe staf.", verwacht hij. Ten Voorde ziet dit als een goede manier om van de trainer af te komen. "Op deze manier kunnen ze heel makkelijk van Garcia af. Er is gewoon geen toekomst meer voor hem. Ted was de enige die hem de hand boven het hoofd hield. Zonder hem was er al eerder ingrepen in de staf", aldus Ten Voorde.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties