FC Twente Nieuws

Ter Avest terug in De Veste: "Altijd weer leuk om hier terug te komen"

Ter Avest terug in De Veste: "Altijd weer leuk om hier terug te komen"

Hidde ter Avest ging in de zomer van 2018 gratis van FC Twente naar Udinese. De rechtsback keerde afgelopen winter terug in Nederland. Hoewel FC Twente destijds ook interesse toonde, koos Ter Avest voor FC Utrecht. Met die club was hij afgelopen weekend weer even terug op het oude nest.

"Het was speciaal, heel mooi", begint Ter Avest in gesprek met RTV Utrecht. "Het is ook bijzonder dat er precies deze wedstrijd dan weer publiek bij mag. Het is altijd weer leuk om hier terug te komen." Dat zijn ploeg ook drie punten wist mee te nemen uit Enschede maakte het voor Ter Avest helemaal af.

"De eerste helft was heel matig van ons", gaat Ter Avest verder. "Maar als je dan ziet hoe we er de tweede helft uitkomen. We maakten al heel snel een goal, en zorgde daarna meteen voor de tweede. Sander (Van der Streek, red.) had die derde ook wel mogen maken volgens mij, maar uiteindelijk was het een fantastische partij."

[google]

Doordat Van der Streek vanaf de penaltystip niet tot de 1-3 wist te komen bleef het tot de laatste minuut spannend in De Grolsch Veste. "Je weet dat wanneer het op 1-2 blijft hangen, dat zij dan die ballen erin gaan pompen. Uiteindelijk hebben we dat heel goed verdedigd denk ik en zijn zij niet heel gevaarlijk geworden."

FC Twente speelde af en toe behoorlijk ingezakt, dit had Ter Avest al aan zien komen. "Ja, maar uiteindelijk lag daar ook wel een bedreiging voor ons. Je ziet dat zij er heel snel uitkomen, dit gebeurde ook bij die eerste goal van hun. Zo creëren ze ook wel ruimte voor zichzelf. Als je in de eerste helft de bal een paar keer makkelijk verliest, speel je FC Twente in de kaart. In de tweede helft hebben we dat heel goed opgepakt", besluit Ter Avest.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties