FC Twente Nieuws

Terug in de tijd: Zekhnini belangrijk in knotsgekke slotfase in duel met RKC

Terug in de tijd: Zekhnini belangrijk in knotsgekke slotfase in duel met RKC

Zondagmiddag is het tijd voor FC Twente - RKC. De wedstrijd vindt plaats om 12:15 en is zodoende de aftrap van een bomvolle voetbalzondag. Voordat het zover is, kunnen de supporters alvast voorproeven op het duel met de Waalwijkers.

Het mediateam van FC Twente heeft namelijk een video in elkaar gezet van een aantal mooie momenten uit de geschiedenis van het duel tussen de Tukkers en de Brabanders. Waar Arnold Bruggink de hoofdrol grijpt, sluit de video zich af met een heerlijke goal van Rafik Zekhnini.

Bruggink maakte er twee in de met 3-0 gewonnen wedstrijd in oktober van het jaar 1996. Het moment van Zekhnini vond uiteraard recenter plaats. Om te precies te zijn inmiddels ruim twee jaar geleden op 18 augustus.

In de zomer van het jaar 2019 liet de Spaanse trainer Gonzalo García García zijn ploeg heerlijk tikken. Toen RKC op bezoek kwam in Enschede, liet het elftal van toenmalig trainer Fred Grim zien dat het ook frivool kon spelen. Wie herinnert zich bijvoorbeeld nog de goal van Anas Tahiri?

De goal van de Belgische middenvelder bleek de opmaat van een heerlijk duel in De Grolsch Veste. Nadat FC Twente in de tweede helft op gelijke hoogte kwam via Haris Vuckic, was het Ingo van Weert die zorgde dat de formatie van Grim de leiding weer pakte. In de slotfase maakte Vuckic gelijk en zorgde Zekhini voor een Twentse voorsprong. De buit leek toch nog binnen, totdat RKC'er Paul Quasten in de slotseconden voor 3-3 zorgde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties