FC Twente Nieuws

Terugbetalen seizoenkaarthouders zou financiële strop zijn voor FC Twente

Terugbetalen seizoenkaarthouders zou financiële strop zijn voor FC Twente

Welke gevolgen heeft het voor de clubs als het seizoen per direct beëindigd zou gaan worden? Paul van der Kraan maakte al de rekensom dat het de club 1,3 miljoen aan inkomsten zou gaan kosten. Geld dat normaliter binnen zou komen via onder andere de catering en de verkoop van losse kaartjes voor de wedstrijden.

Maar hier houdt het niet op want hoe gaat de club om met de seizoenkaarthouders? Mocht de competitie nu worden gestaakt dan missen de seizoenkaarthouders vier thuiswedstrijden. Stel de supporters eisen een compensatie, hoe groot zou de extra kostenpost dan zijn?

Kijkend naar de huidige prijzen dan kost een seizoenkaart bij FC Twente gemiddeld zo'n 325 euro. De supporters krijgen hier normaliter 17 thuiswedstrijden voor. De club verkocht dit seizoen afgerond 21.000 jaarkaarten hetgeen een totaalbedrag opleverde van 6,8 miljoen euro.

[google]

Mocht de competitie nu worden gestaakt of uit worden gespeeld zonder publiek, en de supporters zouden hun geld terug eisen, dan kost de club dit een extra 1,6 miljoen euro. Dit bedrag komt bovenop het eerder besproken verlies van 1,3 miljoen aan inkomsten uit onder andere de catering en losse kaartverkoop.

De kans dat alle FC Twente supporters geld terug gaan eisen van de club is nihil. Op social media laat het grootste deel van de supporters blijken dat het solidair is met de club en het geld niet teruggestort hoeft te krijgen. Echter zal er ook altijd een groep zijn die hier anders over denkt. Om een idee te krijgen hoe de FC Twente supporter denkt over deze kwestie stellen we de volgende vraag:

[totalpoll id="149483"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties