FC Twente Nieuws

Theo Janssen wordt assistent-trainer: "Ben ik best trots op"

Theo Janssen wordt assistent-trainer: "Ben ik best trots op"

Theo Janssen heeft een extra functie gekregen binnen Vitesse. Naast zijn hoofdtrainerschap bij Onder 16 wordt hij ook assistent-trainer bij de eerste selectie. Janssen sluit meerdere keren per week aan bij de trainingen van het eerste elftal en zal daarnaast ook een analyserende rol gaan vertolken.

"Ik heb een aantal zeer prettige gesprekken met Phillip Cocu gehad en ga er alles aan doen om mijn steentje bij te dragen", vertelt een tevreden Janssen op de clubwebsite van Vitesse. "Het is een mooie stap in mijn ontwikkeling als trainer, waar ik best trots op ben. Ik hoop dat we, met de steun van de supporters, de weg omhoog kunnen vinden op de ranglijst."

Technisch directeur Benjamin Schmedes is ook tevreden. "Theo beschikt niet alleen over de benodigde competenties, maar ook over geel-zwart bloed. Zijn betrokkenheid bij het eerste elftal past bovendien in het streven om de hoofdmacht en de Vitesse Voetbal Academie dichter bij elkaar te brengen. Daar vormt Theo een brug voor, zoals Nicky Hofs daar als Onder 21-coach ook een rol in heeft.”

Theo Janssen speelde van 2008 tot 2011 voor FC Twente. Hier werd hij kampioen, won de KNVB-beker en werd zelfs verkozen tot de beste speler uit de clubhistorie. In 2011 speelde hij een jaar voor Ajax om daarna terug te keren op het oude nest in Arnhem. In 2014 zette hij een punt achter zijn spelerscarrière.

Janssen wordt gezien als een talentvolle coach en werd in het verleden ook al eens door FC Twente benaderd voor een functie binnen de club. Hij maakte geen gebruik van het aanbod en werkt nu al jaren binnen de jeugdopleiding van de Arnhemmers.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties