Throwback: Doelpuntrijke remise tussen FC Twente en Ajax in De Grolsch Veste

FC Twente speelt aanstaande donderdag thuis tegen Ajax. De Tukkers staan op een knappe zesde plaats op de ranglijst en de Amsterdammers zijn koploper van de eredivisie. Eerder dit seizoen won de ploeg van Ron Jans met 2-1 van de Ajacieden in de Johan Cruijff ArenA. Op 2 december 2017 stonden beide ploegen ook tegenover elkaar.

In een toen nog kolkende Grolsch Veste kwam FC Twente voor rust op een 2-0 achterstand door twee vrije trappen van Lasse Schöne. Na rust rechtten de Tukkers de rug en kwamen ze terug tot 2-2 door twee doelpunten van Stefan Thesker. De gelijkmaker van de Duitser is wonderschoon te noemen.

In de 79e minuut kwam Ajax opnieuw op voorsprong door een treffer van Justin Kluivert, maar in extremis kopte Tom Boere de 3-3 binnen. Een memorabele avond in Enschede.