Throwback Thursday: FC Twente langs Willem II na krankzinnige slotfase

Komend weekend staat er voor FC Twente een thuiswedstrijd op het programma tegen Willem II. Voorafgaand aan speelronde 25 bevinden de Tukkers zich op plaats zeven, en staan de Tilburgers op plek zestien. Zo kan FC Twente hopen op Europees voetbal en moet Willem II oppassen voor degradatie.

In 2014 zorgde de wedstrijd FC Twente - Willem II voor een hoop spektakel. De Tukkers begonnen sterk en kwamen via Mokthar op een 1-0 voorsprong. Willem II wist zich echter sterk te herpakken en kwam van een 1-0 achterstand terug tot een 2-1 voorsprong. Toen Renato Tapia rond de 80ste minuut rood kreeg leek de overwinning binnen voor de ploeg van Jurgen Streppel.

Niks bleek echter minder waar, na een mooie actie van Jesus Corona wist Bjelland het laatste zetje te geven om in de 92ste minuut voor de 2-2 te tekenen. De Deen besloot de bal direct op te pakken om de bal razendsnel naar de middenstip te brengen. Amper twee minuten later tekende de Noorse spits Børven in de 94e minuut voor de 3-2!