Throwback thursday: Thesker scoort twee keer in knotsgek duel tegen AZ

Throwback thursday: Thesker  scoort twee keer in knotsgek duel tegen AZ

In het seizoen 2015-2016 werd het treffen tussen FC Twente en AZ een waar spektakel. Het was de dag waarop Stefan Thesker zijn rentree maakte nadat hij hersteld was van teelbalkanker. Een wedstrijd die vele supporters zich nog goed zullen herinneren.

De tumor werd ontdekt vlak nadat de Duitser in januari 2016 een huurovereenkomst had getekend bij de Enschedese club. Hij werd succesvol geopereerd en maakte op 20 maart 2016 zijn rentree bij FC Twente.

Het werd een knotsgekke wedstrijd. FC Twente kwam vlak na rust op achterstand en nog geen tien minuten later werd El Azzouzi met rood van het veld gestuurd. Vier minuten later kreeg ook AZ verdediger Wuytens de rode kaart.

In de 75e minuut scoorde Thesker de gelijkmaker, maar twee minuten later was het AZ dat via Haye weer op voorsprong kwam. Na een waar slotoffensief was het wederom Thesker die in de 92e minuut de 2-2 langs AZ doelman Rochet kopte. Het gelijkspel werd gevierd als een overwinning.