FC Twente Nieuws

Tip voor Castaignos: "Misschien kan hij wel naar FC Twente"

Tip voor Castaignos: "Misschien kan hij wel naar FC Twente"

Voor Luc Castaignos was het een seizoen om snel te vergeten. De spits kwam op huurbasis naar Vitesse, maar een gelukkig huwelijk werd het nooit. De cijfers liegen er niet om. Castaignos scoorde slechts twee keer in 32 duels. Pakte meer gele kaarten (6) dan dat hij op doel schoot (3). Daarnaast maakte hij vaker een overtreding (33) dan dat hij een doelpoging waagde (20).

Het kwam de spits op veel kritiek te staan. Kritiek die hij ook kreeg tijdens zijn periode bij FC Twente. Castaignos werd medio 2012 voor maar liefst 6 miljoen euro overgenomen van Inter Milaan, kreeg een absurd salaris aangeboden, maar qua productie kon hij de torenhoge verwachtingen niet waarmaken. Toch kende de spits bij FC Twente de beste periode uit zijn carrière. In 114 wedstrijden scoorde hij 42 doelpunten en gaf hij 11 assists. Hiermee was hij betrokken bij gemiddeld 0.47 doelpunt per wedstrijd.

Tip voor Castaignos: "Misschien kan hij wel naar FC Twente"

"De club lag flink onder vuur", herinnert voormalig FC Twente-trainer Alfred Schreuder zich nog. "Er werd veel geld uitgegeven. Luc kreeg het stempel van dure aankoop. Als hij maar een miljoen had gekost, was er waarschijnlijk anders op hem gereageerd. Toch herinner ik me vooral een jonge, gretige spits die hard werkte. Luc is geen typisch Nederlandse spits, eerder een type-Makaay. Iemand die je in de diepte weg moest sturen. Hij heeft bij mij ook aan de linkerkant gespeeld. Op basis van zijn statistieken kun je spreken van een aardig huwelijk."

Castaignos zelf laat weten dat de kritiek echt wel wat met hem doet. "Daar leer je wel mee omgaan. Ik zou tegen je liegen als ik zou zeggen dat het niks met me doet. De wereld is tegenwoordig zo klein, je ontkomt niet aan de berichten. Het is niet fijn. Maar ik heb gelukkig mensen thuis die ontzettend veel van me houden", aldus de spits in gesprek met Stef de Bont van Voetbal International.

[google]

Castaignos maakte zijn debuut in het betaald voetbal bij Feyenoord waar Mario Been destijds de trainer was. Volgens de huidige analist van FOX Sports zou het goed zijn voor Castaignos om even een stap terug te doen naar een club als FC Twente. "Het goed is om twee stappen terug te zetten om er vervolgens weer een grote vooruit te kunnen maken. Misschien kan hij wel naar Excelsior of een ploeg uit de Jupiler League die meedoet om de titel. Luc moet spelen. Vergis je niet: dat mannetje heeft kwaliteiten. Ik geloof in hem."

"Er is maar één ding belangrijk: hij moet spelen. Luc moet niet kijken naar hoe of waar, welk niveau of hoeveel geld ermee gemoeid is: hij moet minuten maken. Normaliter heeft hij al genoeg verdiend. Die jongen moet nu zeggen: Ik wil elke week voetballen. Luc is een voetbaldiertje. Hij heeft een paar verkeerde keuzes gemaakt, de volgende moet goed zijn."

[totalpoll id="116917"]
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties