FC Twente Nieuws

"Toch te bizar voor woorden dat een moeder thuis doodsangsten uitstaat na een bom in het familievak?"

"Toch te bizar voor woorden dat een moeder thuis doodsangsten uitstaat na een bom in het familievak?"

Süleyman Öztürk hekelt de manier waarop de clubs en scheidsrechters momenteel omgaan met de incidenten in de stadions. Bij FC Utrecht was er sprake van racisme, en werd er twee wedstrijden op rij een bom op het veld gegooid. In de Grolsch Veste werd door fans van Fiorentina een bom in het onderliggende familievak gegooid, gevolgd door een brandende fakkel.

"Vuurpijlen, bierdouches, racisme, antisemitisme: het stadion kan een giftige plek zijn", schrijft Öztürk in zijn column in Voetbal International. "Dat is de buitenkant. De ellende die je als stadionbezoeker en voetbalkijker over je heen gestort krijgt. Met elke keer dezelfde vraag na afloop: waarom wordt er gewoon doorgespeeld alsof er niets aan de hand is?"

"Het is toch te bizar voor woorden dat een moeder thuis doodsangsten uitstaat, omdat zij op televisie hoort dat Fiorentina-supporters een vuurwerkbom in een familievak van FC Twente hebben gegooid', vervolgt de columnist zijn relaas. "Ondertussen vond de scheidsrechter dat er gewoon gevoetbald moest worden. In sommige landen gaat het er kennelijk nog veel gekker aan toe."

"Kennelijk is het een geaccepteerd gegeven dat het stadion geen veilige plek is. De wedstrijdagenda in de eredivisie is afgestemd op de mankracht die beschikbaar is bij de politiekorpsen. Niet genoeg agenten is geen wedstrijd. Voetbalstadions zijn risicoplekken met dranghekken, vangnetten, grachten en andere maatregelen om de barbaren onder ons in bedwang te houden."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties