FC Twente Nieuws

Topclubs zaten achter Cerny aan: "Ajax was in principe de kleinste club"

Topclubs zaten achter Cerny aan: "Ajax was in principe de kleinste club"

Als 16-jarig jongetje kwam Vaclav Cerny in 2014 naar Nederland. De Tsjech maakte de overstap van FK Pribram naar Ajax. Een grote stap, zal men wellicht denken. Toch bekent Cerny dat Ajax de kleinste club was voor wie hij op dat moment kon kiezen.

In het programma VoetbalTijd vraagt spelersmakelaar René Wagelaar zich af of de rechtsbuiten van FC Twente niet liever eerst naar Enschede was gekomen, om vervolgens de stap naar Amsterdam te maken. De vleugelaanvaller reageert duidelijk. "Ajax was in principe de kleinste club die ik toen kon kiezen", vertelt de buitenspeler.

Op jonge leeftijd maakte de vleugelaanvaller al een bewuste keuze door voor Ajax te kiezen. "Ik ben voor de slimste gegaan en voor het voetbal, niet voor het geld. Ik koos echt voor de opleiding", benadrukt de technische aanvaller die 29 keer in actie kwam in het eerste elftal van de Amsterdammers.

Ajax had een duidelijk plan met de Tsjech, hij wist dat hij snel aan speeltijd in het eerste toe zou kunnen komen. "Bij Chelsea, Juventus en Manchester United speel je op je achttiende bij wijze van spreken op het derde niveau, omdat je verhuurd wordt. Dan ga je naar Chelsea om te zeggen: ik ging naar Chelsea."

Na een periode in Amsterdam was de keus voor de huidig-speler van FC Twente daarom gemaakt. "Dus na een paar stages bij Ajax heb ik tegen mijn vader en zaakwaarnemer gezegd: ik wil naar Ajax, omdat ik het gevoel heb dat ik daar een goede speler kan worden. Iedereen weet hier in Nederland hoe goed de opleidingen zijn", besluit Cerny.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties