FC Twente Nieuws

Transfer De Jong naar PSV levert FC Twente meer dan een ton op

Transfer De Jong naar PSV levert FC Twente meer dan een ton op

PSV heeft Luuk de Jong zo goed als binnen. De oud-spits van FC Twente is medisch gekeurd door de club uit Eindhoven. De contractbesprekingen met Sevilla FC zijn in de afrondende fase en PSV hoopt morgen meer te kunnen melden.

Luuk de Jong speelde van 2009 tot 2012 voor FC Twente, dat hem voor 900.000 euro overnam van De Graafschap. In 2012 verkochten de Tukkers hem aan Borussia Mönchengladbach voor twaalf miljoen euro. Na mislukte avonturen in Duitsland en Engeland kwam hij in 2014 terecht bij PSV. Sinds 2019 speelt De Jong in Spanje. Komend seizoen speelt de spits weer in Eindhoven.

FC Twente houdt nog wat over aan de transfer van De Jong. Uitgaande van de vier miljoen euro die Fabrizio Romano meldt, ontvangt FC Twente een compensatiebedrag van 60.000 euro. Daarnaast ontvangt de club een opleidingsvergoeding van 54.000 euro. Daarmee verdient de Enschedese club meer dan een ton aan de transfer van De Jong.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties