FC Twente Nieuws

'Transfergeld Corona verdween in zakken witwassers'

'Transfergeld Corona verdween in zakken witwassers'

De transferdetails van Jesús Corona naar FC Porto zijn uitgelekt door Football Leaks. De transfer van de Mexicaan is onderdeel van het onafhankelijke onderzoek dat is ingesteld bij de Enschedese club. Er komen steeds meer feiten boven water.

[google]De Volkskrant bericht vandaag dat de investeerders, die zo'n 60% van de transferrechten van de Mexicaanse technicus bezitten, dubieuze banden onderhielden met Mexicaanse drugskartels. Deze investeerders zitten samen in Grupo Comercializador Conclave, een dubieus bedrijf. Eigenaar van dit bedrijf, Dávila Córdova, is pas sinds zes jaar op vrije voeten nadat hij was veroordeeld voor het witwassen van drugsgeld van het Mexicaanse Juárez-kartel. Córdova was toen bankier van de Banco de México.

30% van de transfersom ging naar FC Twente. Het restant verdween in de zakken van o.a. Córdova. Na zijn vrijlating in 2010 zette hij een stichting op voor de "Nationale Kruistocht tegen Honger". Zijn bedrijf (Grupo Comercializador Conclave) ontving hiervoor 207 miljoen Pesos (ruim €10 miljoen) aan aanbestedingen voor diensten die nooit werden uitgevoerd (MedioTiempo).

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties