FC Twente Nieuws

Transferproat: 'Streep door Sinkgraven na nieuw prijskaartje Leverkusen'

Transferproat: 'Streep door Sinkgraven na nieuw prijskaartje Leverkusen'

Jan Streuer heeft aangegeven komende zomer maximaal zes nieuwe spelers te willen presenteren. Eén van de posities waarvoor hij op zoek is naar een versterking is die van linksback. Op dit moment is Gijs Smal de enige speler die is opgeleid voor deze positie. Ook Brenet kan hier uit de voeten, maar mocht hij blijven dan ziet Jans hem als de nummer één op de rechtbackpositie.

Streuer zoekt naar spelers die bij voorkeur de Nederlandse competitie al kennen. Een speler die hieraan voldoet is Daley Sinkgraven. De 26-jarige speler uit Assen staat momenteel onder contract bij Bayer Leverkusen, maar hoeft hier niet te rekenen op al teveel speelminuten.

Afgelopen seizoen moest hij het doen met drie basisplekken en negen invalbeurten. Hiermee kwam hij op een totaal van slechts 345 speelminuten. Met een in 2023 aflopend contract heeft zijn werkgever besloten hem in de etalage te zetten. Volgens de Kicker zou de Duitse club een prijskaartje van drie miljoen euro om de nek van Sinkgraven hebben gehangen.

Het is slecht nieuws voor Jan Streuer. Sinkgraven wordt al enige tijd gelinkt aan FC Twente, maar de TD liet recentelijk nog weten dat er na de aankoop van Sadílek absoluut geen geld met is voor transfersommen. Streuer richt zich op transfervrije spelers of spelers die mogen worden verhuurd.

Met nog een contract voor een jaar lijkt Bayer Leverkusen nu een deel van de transfersom die het in 2019 betaalde aan Ajax terug te willen verdienen. De Duitse club trok de linksback op advies van trainer Peter Bosz voor 5 miljoen aan. Het beste seizoen van Sinkgraven was 2020-2021. Toen kwam hij tot 19 basisplekken in de Bundesliga.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties