FC Twente Nieuws

Trotse Academie ziet Hilgers als voorbeeld na Jong Oranje-debuut

Trotse Academie ziet Hilgers als voorbeeld na Jong Oranje-debuut

Mees Hilgers werd deze interlandperiode voor het eerst opgeroepen voor de selectie van Jong Oranje. Afgelopen vrijdag mocht hij in het oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van België gelijk zijn officieuze debuut maken. Hij viel in de rust in en speelde de gehele tweede helft in de met 1-2 gewonnen wedstrijd.

"Wij zijn trots op de eerste minuten van Mees in Jong Oranje", vertelt Dominique Scholten, Directeur van de FC Twente/Heracles Academie. "Het is een mooie beloning voor een speler die een groot deel van de Academie heeft doorlopen. Daarnaast is hij op deze manier een goed voorbeeld voor de spelers die momenteel in de Academie spelen", aldus Scholten op de website van de Academie.

Dinsdag speelde Jong Oranje weer een oefeninterland. Hierin kwam Hilgers niet in actie. Het oefenduel tegen Jong Roemenië eindigde in 0-0. Volgend jaar zomer staat er weer een eindtoernooi voor Jong Oranje op het programma. Het EK onder 21 wordt dan gespeeld in Roemenië en Georgië.

Naast Hilgers maken ook FC Twente-spelers Václav Cerny, Christos Tzolis en Ramiz Zerrouki kans om dinsdagavond voor hun land uit te komen. Cerny staat in de basis in het uitduel tegen Zwitserland, waarin wordt bepaald wie degradeert naar League B van de Nations League. Tzolis staat niet in de basis bij Griekenland.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties