FC Twente Nieuws

Trouw: "Het rondvliegende gerstenat geldt als een ultieme vreugde-uiting van de Enschedese aanhang"

Trouw: "Het rondvliegende gerstenat geldt als een ultieme vreugde-uiting van de Enschedese aanhang"

FC Twente heeft afgelopen zondag zeer goede zaken gedaan in de strijd om deelname aan de Europese play-offs. Doordat Ajax en PSV de bekerfinale bereikten, geeft nu ook plek acht recht op deelname aan de strijd om de laatste Europese ticket. Echter geeft hierdoor nu ook plek vier recht op directe deelname aan de Conference League.

Het is lang geleden dat FC Twente meespeelde om Europees voetbal. Bij de supporters begint het inmiddels ook te kriebelen en de overwinning op Cambuur werd dan ook op Twentse wijze gevierd. Trouw-journalist Jan-Cees Butter was toeschouwer en schreef hierover het volgende.

"Bier is er om te drinken, maar in de Grolsch Veste, het sfeervolle onderkomen van FC Twente, wordt er dit seizoen ook opvallend veel mee gegooid. Niet uit frustratie, boosheid of wegens de vieze smaak, maar het rondvliegende gerstenat geldt als een ultieme vreugde-uiting van de Enschedese aanhang. Ook zondagmiddag, na een magere, maar verdiende zege op Cambuur (1-0), vliegen de plastic glazen weer door de lucht."

Het doel dit seizoen was om beter te presteren dan het vorige seizoen. Door de goede resultaten werd het doel bijgesteld naar deelname aan de Europese play-offs. Inmiddels kan dit de ploeg van Ron Jans bijna niet meer ontgaan.

"De play-offs vind ik eigenlijk geen item meer. Ik durf wel te zeggen dat wij nu, zoals we momenteel spelen, recht hebben op waar we staan. Maar als je hoger wilt, dan ben je ook afhankelijk van anderen die punten laten liggen. En dat zou zomaar kunnen, want de concurrenten spelen ook nog Europees voetbal."

Dat FC Twente dit seizoen zo goed presteert, heeft volgens aanvoerder Pröpper te maken met het feit dat het eindelijk rustig is binnen de club. "FC Twente is gewoon een heel grote club. Het beleid is daar misschien niet altijd naar geweest, maar nu is er rust binnen de club. Dat zorgt ervoor dat je als team ook stappen kunt maken. We zitten echt in een stijgende lijn."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties