FC Twente Nieuws

Tsjechische bondscoach tevreden over arbeidslustige Sadílek

Tsjechische bondscoach tevreden over arbeidslustige Sadílek

Michal Sadílek zal met een tevreden gevoel terugkijken op zijn afgelopen interlandperiode. In het duel met Wales mocht de Tsjechische middenvelder van FC Twente al invallen en tegen Wit-Rusland begon hij zelfs in de basis. In dat duel leverde Sadílek de assist bij de eerste goal van de Tsjechen. De wedstrijd eindige in 0-2.

Na de wedstrijd tegen de Wit-Russen viel de samenwerking tussen de PSV-huurling en Adam Hlozek, het groeibriljantje van Tsjechië, op. "Hlozek was de tweede helft beter, toen speelde hij weer vanaf de zijkant. Sadílek speelde onder hem en voldeed aan onze verwachtingen", begint Jaroslav Silhavy, de Tsjechische bondscoach, in gesprek met ISport. "Sadílek verrichte veel arbeid, dat is wat hij kan. Hlozek leefde op en kon draven langs de zijlijn."

De Tsjechen gingen de rust in met een 1-0 voorsprong. Toen bleek dat ervaren kracht Matej Vydra niet verder kon, werd het toch nog even spannend. "Vydra kalmeerde het spel, maar ook daar bracht Sadílek energie. Hij won veel ballen, we waren solide", zegt de bondscoach tevreden.

De ploeg van Silhavy bevindt zich momenteel op de tweede plek in WK-kwalificatie groep E. De Tsjechen staan in punten gelijk met Wales en hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Gareth Bale en co.. Daarom heeft Tsjechië de deelname aan de play-offs niet meer in eigen hand.

"We geloven erin, maar we hebben het niet in eigen had. Thuis krijgen wij met Estland te maken. Wales zal waarschijnlijk winnen van Wit-Rusland", vertelt de bondscoach die vol spanning voor de TV zal zitten als Wales het in de laatste wedstrijd opneemt tegen koploper België. "We zullen zien wat er gebeurt. Wij hopen....", besluit Silhavy.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties