FC Twente Nieuws

Tuchtcommissie handhaaft straf pitch invasion: "Bijzonder teleurstellend"

Tuchtcommissie handhaaft straf pitch invasion: "Bijzonder teleurstellend"

Op 11 mei 2022 stond de 33e speelronde van de eredivisie op het programma. Destijds speelde FC Twente tegen FC Groningen. Gelijktijdig stond in Utrecht het duel tussen AZ en FC Utrecht op het programma. Door de overwinning van FC Twente en het gelijke spel in de Domstad, werden de Tukkers vierde en plaatste het zich voor de derde kwalificatieronde van de Conference League.

Deze uitslag had een pitch invasion tot gevolg. Het hele veld van de Grolsch Veste stond vol met supporters die zich mengden met de spelers van FC Twente. Een mooi, spontaan feestje op het eerste oog. Die mening deelde de KNVB echter niet en legde FC Twente een straf van 5000 euro op. De leiding van FC Twente ging hier echter niet mee akkoord en besloot in hoger beroep te gaan.

Op dit hoger beroep heeft de club uit Enschede nu antwoord op gekregen. “De tuchtcommissie van de KNVB heeft de uitspraak van de aanklager betaald voetbal over de voorwaardelijke straf en een boete van 5000 Euro boete naar aanleiding van de ‘pitch invasion’ na FC Groningen gehandhaafd”, schrijft Van der Kraan in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

De algemeen directeur van FC Twente betreurd de uitspraak van de tuchtcommissie. “Het is bijzonder teleurstellend dat de club na zo’n mooie spontaan feest, waarbij de scheidsrechter en zijn assistenten en de tegenpartij allang van het veld waren, op deze manier wordt bestraft”, besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties