FC Twente Nieuws

Tukker Te Wierik speelt tóch tegen FC Twente na vrijspraak

Tukker Te Wierik speelt tóch tegen FC Twente na vrijspraak

Mike te Wierik werd eerder deze week met rood van het veld gestuurd tijdens de wedstrijd FC Groningen - Vitesse. Een historische kaart want het was de 2000e in de historie van de eredivisie. Het leverde de verdediger uit Hengevelde een schorsing op voor twee wedstrijden, waaronder het treffen met FC Twente.

Te Wierik en FC Groningen gingen echter niet akkoord met de schorsing en gingen in beroep. En met succes want de rode kaart is door de tuchtcommissie van de KNVB geseponeerd. Hierdoor kan de Tukker op 1 oktober gewoon meespelen in de thuiswedstrijd tegen FC Twente.

De kaart van Te Wierik was één van de meest besproken onderwerpen van de afgelopen dagen. De kaart werd gegeven na ingrijpen van VAR. Scheidsrechter Van Lindhout zag geen overtreding, maar besloot na het zien van de beelden toch de rode kaart te trekken. Dit tot onbegrip van onder andere de analisten van ESPN die vonden dat er van opzet totaal geen sprake was.

Op de onderstaande beelden is te zien dat Te Wierik tijdens een duel terecht komt op het onderbeen van zijn tegenstander Openda. Terwijl de spelers verder glijden blijven de noppen van de verdediger in het been van zijn tegenstander staan. Ongelukkig of opzet? Jullie mogen het zeggen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties