FC Twente Nieuws

Türüç verklaart saluut Turks voetbalelftal: "We houden van ons land"

Türüç verklaart saluut Turks voetbalelftal: "We houden van ons land"

Enschedeër Deniz Türüç is niet blij met de ontstane ophef in de media in West-Europa omtrent het saluut die de spelers van Turkije uitvoerden tijdens de laatste twee interlands. De voormalig FC Twente-middenvelder, die momenteel uit komt voor Fenerbahçe, maakte deel uit van de Turkse selectie, maar kwam in beide duels niet in actie.

''Als ik zie hoe westerse media daarmee omgaan dan ben ik het daar niet mee eens. Er wordt gesproken over een schande en een politiek statement. Wij steunden met het saluut het leger van Turkije omdat we van ons land houden. We zijn allemaal één met hen. Het saluut ontstond spontaan, het was niet iets dat we van tevoren hadden bedacht. Het is ook niet zo dat we met het saluut steunen dat er mensen worden gedood of dat we het steunen dat er Koerden worden aangevallen'', vertelt Türüç in gesprek met het Algemeen Dagblad.

''In Frankrijk bijvoorbeeld werd er veel aandacht gegeven aan ons saluut, maar Antoine Griezmann maakte na de gewonnen WK-finale vorig jaar eenzelfde saluut naar zijn Franse president Macron. Daar werd niks over gezegd. In Duitsland is bij St. Pauli zelfs een Turkse voetbal (Cenk Sahin, red.) uit de selectie gezet nadat hij een foto postte op Instagram met het saluut. Dat vind ik veel te ver gaan'', geeft de Turks international aan.

[google]

In zijn woonplaats Istanbul merkt Türüç verder weinig van het steeds heftig wordende conflict bij de grens tussen Turkije en Syrië. ''Turkije is een ontzettend groot land hè. Het is uiteraard wel op televisie, maar het is niet zo dat ik er dagelijks mee wordt geconfronteerd op straat. In de kleedkamer hebben we het er wel over gehad, maar het is niet hét gespreksonderwerp bij Turkije of Fenerbahçe'', besluit het jeugdproduct van FC Twente.

Of het saluut van de spelers van Turkije nog een staartje krijgt is nog maar de vraag. De UEFA verbiedt het maken van politieke statements tijdens voetbalwedstrijden, maar president Erdogan verwacht daarentegen dat de Turkse nationale ploeg er hoogstens met een waarschuwing van afkomt.

Foto: Pro Shots

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties