FC Twente Nieuws

Twaalf afwezigen bij training in aanloop naar duel met FC Utrecht

Twaalf afwezigen bij training in aanloop naar duel met FC Utrecht

Komende zaterdag hervat FC Twente de competitie tegen FC Utrecht. Na de slechte seizoensstart zullen Ron Jans en zijn mannen zich in het tweede blok van de competitie willen herpakken. Jans zal ook nu echter de nodige namen gaan missen.

De selectie bestond op de training van maandag uit zestien veldspelers en twee keepers. Allereerst kampen Jody Lukoki, Vaclav Cerny en Kik Pierie nog met blessures en is Luka Ilic geschorst. Daarbij komt nog de coronauitbraak van afgelopen week. Waar het van Denilho Cleonise bekend is dat hij virus heeft gehad, wil de club niet zeggen wie de andere slachtoffers zijn.

Wel meldt de TC Tubantia dat Jeffrey de Lange, Ennio van der Gouw, Jayden Oosterwolde, Julio Pleguezuelo en Gijs Smal de training van maandag moesten missen. Deze namen zijn niet allemaal besmet. Per speler wordt dat namelijk niet altijd gecommuniceerd. "We doen daar niet krampachtig over. Dat heeft te maken met de voorkeur van een speler", vertelt Jans in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Ook trainde de internationals Ramiz Zerrouki, Michal Sadílek, Dimitris Limnios en Manfred Ugalde nog niet mee. Laatstgenoemde zal pas één dag voor de wedstrijd tegen FC Utrecht terugkeren bij de club.

Cleonise traint overigens wel alweer mee. "Denilho Cleonise haakte voor de wedstrijd tegen Cambuur af en hij had er geen moeite mee dat er werd gecommuniceerd dat hij corona had", vertelt de oefenmeester over de herstelde buitenspeler. Ook Misidjan is inmiddels hersteld en klaar voor speelminuten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties