FC Twente Nieuws

Twente-flop Agyepong is nu transfervrije miljonair

Twente-flop Agyepong is nu transfervrije miljonair

In de zomer van 2015 werd Thomas Agyepong toegevoegd aan de selectie van FC Twente. De speler had vlak daarvoor een contract getekend bij Manchester City en moest ergens anders speelminuten gaan maken. Opmerkelijk was dat de aanvaller nog nooit op het hoogste niveau had gespeeld en enkel wedstrijd speelde voor een Ghanese voetbalschool.

Inmiddels zijn we zeven jaar verder en wat misschien nog weel opmerkelijker is, is dat de aanvaller tot 1 juli van dit jaar nog steeds onder contract stond bij de Engelse grootmacht. Na maar liefst zeven jaar hebben The Citizens is besloten om het aflopende contract niet te verlengen. Hij is nu transfervrij op te pikken, maar storm loopt het niet. Clubs staan niet in de rij en ondertussen is de 25-jarige aanvaller alweer tweeënhalve maand clubloos.

De kleine aanvaller werd in 2015 door Van Leeuwen gepresenteerd alsof FC Twente de nieuwe Messi in huis had gehaald. "Een opwindende speler van hoog kaliber, voor wie de mensen naar het stadion komen. Snel, explosief, comfortabel aan de bal, doelgericht en een harde werker, ook defensief. Manchester City heeft grote plannen met hem en zag hem graag gelanceerd worden via FC Twente in de Eredivisie", aldus de lovende woorden van de TD. Na 14 wedstrijden stond de teller op één goal en één assist en verliet hij de club via de achterdeur met de stempel: flop.

Na FC Twente werd Agyepong in 2016 voor twee seizoenen verhuurd aan NAC. In de Keuken kampioen Divisie kende hij zijn beste seizoen. Hij speelde 27 wedstrijden waarvan 10 als basiskracht. Hierin scoorde hij 2 goals en 3 assists en promoveerde met de Bredase club naar de eredivisie. Ook zijn tweede periode in de eredivisie werd geen succes. Agyepong was vaak geblesseerd aan zijn hamstring en kwam tot 10 wedstrijden zonder daarin beslissend te zijn.

Het seizoen erop kreeg hij een kans bij het Schotse Hibernian FC. Ook hier speelde zijn hamstringblessure weer op en bleef hij steken op 10 officiële wedstrijden en 1 doelpunt. In 2019 sloot hij aan bij het Belgische Waasland-Beveren waar hij 5 keer startte en 9 keer zonder succes inviel. Zijn laatste huurperiode was bij SK Lommel, tegenwoordig onderdeel van de City Football Group. Ook dit project mislukte. In twee seizoenen kwam hij tot slechts 13 invalbeurten.

Het mag geen verrassing heten dat Manchester City geen intenties had om het aflopende contract nogmaals te verlengen. Op 1 juli liep de 25-jarige buitenspeler transfervrij de deur uit. Agyepong was geen grootverdiener, maar heeft door de jaren heen wel iets meer dan 2,5 miljoen euro aan salaris opgestreken. Geld waar hij zorgvuldig mee om zal moeten gaan want de kans is klein dat hij dit ooit nog bij elkaar gaat spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties