FC Twente Nieuws

"Twente geen licentie: dat kunnen ze eigenlijk niet maken."

"Twente geen licentie: dat kunnen ze eigenlijk niet maken."

Voormalig FC Twente trainer Theo Vonk is goed te spreken over de huidige prestaties van FC Twente. Hij is onder de indruk van René Hake die het toch voor elkaar heeft gekregen de bijna stilgevallen motor weer aan de praat te krijgen. “Ik vind dat hij het goed doet", aldus Vonk in gesprek met Huis aan Huis Enschede.

"Ze spelen realistisch voetbal, afgestemd op de kwaliteiten die er zijn en op de stand van de ranglijst. Compact spelen, de linies kort op elkaar, terugzakken op de eigen helft bij balverlies en dan de bal veroveren."

Of de club nu ook de stap kan maken naar de subtop? “Dat hang af van wat er gaat gebeuren. Als iets van buitenaf gebeurt, zoals puntenaftrek, heeft dat altijd impact op de groep. Maar als er niets gebeurt, dan kunnen ze doorgaan en zou een zesde plek misschien wel kunnen. Na de winterstop zijn ze gewoon goed aan het spelen. Maar als er iets gebeurt, kan het zo weer omslaan."[google]

Op de vraag of hij denkt dat FC Twente ook na de zomer nog bestaat is Vonk duidelijk. “Dat hoop ik wel en ik denk ook van wel. De resultaten zijn in ieder geval beter. Ze zijn goed aan het spelen. Twente geen licentie: dat kunnen ze eigenlijk niet maken. Maar degenen die erover beslissen, hebben geen affiniteit met voetbal. Laten we hopen op een nieuwe start, met nieuwe mensen. Maar we moeten afwachten. Het zwaard van Damocles hangt boven je hoofd. En in Schotland werd Glasgow Rangers ook teruggezet...", besluit Vonk.
[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties