FC Twente Nieuws

Twente-internationals lopen rond met een glimlach: "Alles zit ook mee"

Twente-internationals lopen rond met een glimlach: "Alles zit ook mee"

FC Twente is onder Ron Jans uitstekend aan het eredivisieseizoen begonnen. Na acht wedstrijden hebben de Tukkers zeventien punten bij elkaar verzameld. Als resultaat van de goede vorm zijn er verschillende spelers opgeroepen voor hun nationale ploeg. Eerder deze week werden de internationals uitgelicht in de Oosttribune.

Tijmen van Wissing merkt op dat de internationals van FC Twente door de persoonlijke situaties bij hun land met een glimlach rondlopen. ''Drommel loopt met veel energie bij het Nederlands elftal rond, Danilo zit bij de Olympische ploeg van Brazilië, Cerny had een basisplaats tegen Duitsland terwijl hij allang blij was dat hij bij de Tsjechische selectie zat en Selahi heeft een goeie wedstrijd gespeeld bij Albanië. Dus alles zit ook mee bij FC Twente, dan heb je een keer een international die je moet laten uitvliegen en die komt dan met heel veel zelfvertrouwen terug.''

Na het interlanddebuut van Cerny bij Tsjechië trekt geboren Utrechter Jan van Staa zijn conclusies voor wat betreft de leiding van FC Utrecht. ''Als je bij FC Utrecht gewoon wisselspeler bent en je bent nu international, dan mag je je toch wel achter je oren krabben over hoe het bij FC Utrecht gaat. Dat hebben ze met Dessers ook gehad, die was bij FC Utrecht amper in beeld en maakt nu een grote transfer. Dan denk je van: daar mag je wel kritisch naar kijken.''

De interlandperiode is nog in volle gang, daarom zullen er waarschijnlijk nog diverse FC Twente internationals in actie gaan komen. Dervisoglu kan na zijn hattrick tegen Oostenrijk onder 21 rekenen op een basisplaats tegen Kosovo. Ook Selahi maakt de komende wedstrijd een goeie kans op een basisplaats bij Albanië nadat hij tegen Kosovo belangrijk is geweest.

[google]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties