FC Twente Nieuws

Twente-spelers krijgen uitleg over melden matchfixing en gokverslaving

Twente-spelers krijgen uitleg over melden matchfixing en gokverslaving

Evgeniy Levchenko en Arjan Ebbinge brachten deze week een bezoek aan FC Twente. Beide oud-profvoetballers zijn werkzaam bij de VVCS, de spelersvakbond voor voetballers, en informeerden de spelers onder andere over de Red Button App. Het is een app die speciaal is ontwikkeld voor voetballers zodat ze discreet en waar gewenst ook anoniem melding kunnen maken van matchfixing.

Ook kunnen spelers met een gokverslaving zich melden om van een gokverslaving af te komen. "Onze partner Topsportcompany heeft door het hele land gespecialiseerde psychologen geselecteerd die klaarstaan om profvoetballers en profvoetbalsters van hun gokproblemen af te helpen."

"Voor de VVCS is het zonneklaar dat het manipuleren van wedstrijden voorkomen en uitgebannen moet worden, maar wel op zo’n manier dat het belang van de spelers en speelsters centraal staat. Zij moeten maximaal beschermd worden. Daarnaast moeten zij bewust zijn van de risico’s van kansspelen en waar nodig, weten waar ze terecht kunnen met een hulpvraag."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties