Twente-supporters mogen zich opmaken voor reis naar Servië na ruime overwinning Cukaricki

FK Cukaricki is zo goed als zeker de tegenstanders van FC Twente in de derde voorronde van de Conference League. De Servische ploeg won met 1-4 in Luxemburg van Racing FC Union. Als Cukaricki de voorsprong vast kan houden, speelt FC Twente op donderdag 4 augustus in het stadion van Partizan Belgrado de heenwedstrijd. De return zal dan een week later worden gespeeld in De Grolsch Veste.

Maandag werd bekend dat FC Twente in de derde voorronde van de Conference League uit gaat komen tegen de winnaar van Racing FC Union - FK Cukaricki. De Tukkers zouden de eerste wedstrijd, die op donderdag 4 augustus wordt afgewerkt, thuis spelen. Cukaricki wil haar thuiswedstrijd echter graag in het stadion van Partizan Belgrado spelen. Aangezien Partizan op 11 augustus thuis speelt, moet Cukaricki de thuiswedstrijd een week eerder spelen. Dit betekent dat de wedstrijd wordt omgedraaid. Oftewel, als Cukaricki daadwerkelijk doorgaat, speelt FC Twente eerst uit in Servië op donderdag 4 augustus. De wedstrijd in De Grolsch Veste zal dan op donderdag 11 augustus zijn.

Al snel kwamen de Serviërs op voorsprong. Na zestien minuten scoorde Stefan Kovac het eerste doelpunt. Drie minuten later maakten de Luxemburgers gelijk. In de 35e minuut kwam Cukaricki voor de tweede keer op voorsprong. In de tweede helft breidde de nummer drie van Servië de voorsprong uit naar 1-4.

De kans is daarmee groot dat FK Cukaricki de tegenstander van FC Twente wordt in de derde voorronde van de Conference League. Het stadion van de club zelf telt een capaciteit van slechts 4.000 toeschouwers. Daarom wijkt de club bij winst op Racing FC Union uit naar het stadion van Partizan Belgrado, een stadion met een capaciteit van 30.000 toeschouwers, net als De Grolsch Veste. Dit betekent dat de Tukkers in ieder geval 1.500 kaarten krijgen voor de uitwedstrijd. FC Twente-supporters mogen zich dus opmaken voor een reis naar Servië, waar op donderdag 4 augustus de wedstrijd tegen Cukaricki wordt gespeeld in Belgrado. Dit alles onder de voorwaarde dat Cukaricki de ruime voorsprong tegen Racing niet weggeeft. Volgende week donderdag om 20:00 uur wordt de return gespeeld.