FC Twente Nieuws

Twente-talent Nagel met jeugdteam VS naar Spanje ondanks aanvoerderschap Oranje O16

Twente-talent Nagel met jeugdteam VS naar Spanje ondanks aanvoerderschap Oranje O16

De onlangs door FC Twente gecontracteerde Benjamin Nagel is opgenomen in de definitieve selectie van de Verenigde Staten Onder 16. Opvallend, want het vijftienjarige talent is de aanvoerder van Oranje Onder 16. Nagel is in het Amerikaanse Raleigh, North Carolina, geboren, waardoor hij beschikt over zowel de Nederlandse als Amerikaanse nationaliteit en voor beide landen uit kan komen.

“Ik ben enorm trots dat Nederland en de Verenigde Staten mij de kans geven om voor hun nationale jeugdselecties uit te komen”, vertelt Benjamin Nagel op de officiële website van de FC Twente/Heracles Academie. “Het geeft mij de mogelijkheid om me extra goed te kunnen ontwikkelen in een nieuwe omgeving en situatie.”

“Benjamin beschikt over een dubbele nationaliteit, namelijk de Nederlandse en Amerikaanse”, zegt Dominique Scholten, Directeur Academie. “Dit houdt in dat hij voor jeugdselecties van beide landen in actie mag komen, zolang hij geen bindende wedstrijd speelt. Hij hoeft dus nog geen definitieve keuze te maken voor Nederland of de Verenigde Staten.”

Wat houdt zo’n ‘bindende wedstrijd’ in? Aloys Wijnker, technisch coördinator nationale jeugdteams bij de KNVB, legt het uit. “Een bindende wedstrijd is een wedstrijd voor een vertegenwoordigend land in een officiële, internationale competitie. Hieronder vallen interlandwedstrijden voor een toernooi en/of een kwalificatiewedstrijd om aan een dergelijk toernooi te kunnen deelnemen. Echter gelden bindende wedstrijden pas vanaf de Onder 17. Zodra een speler tijdens een bindende wedstrijd in actie komt, wordt zijn keuze bestempeld als ‘definitief’. Vanaf dat moment mag de speler enkel voor dat land internationale wedstrijden spelen, tenzij er een officieel verzoek is ingediend voor een wijziging van bond”, aldus Wijnker.

Met de VS Onder 16 gaat Nagel uitkomen op de Football Federations Cup U16 in Spanje. Het team gaat in ieder geval één wedstrijd spelen. Dit is op 23 november tegen het gastland. Daarna wordt er mogelijk nog gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van Portugal, België, Duitsland, Engeland, Japan en/of Mexico.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties