FC Twente Nieuws

Twente, Verenigt! legt bom onder samenwerking met Heracles

Twente, Verenigt! legt bom onder samenwerking met Heracles

In juli 2020 werd de samenwerking tussen FC Twente en Heracles nieuw leven ingeblazen. Beide clubs besloten om op gelijkwaardige basis de jeugdopleiding voort te zetten onder de naam FC Twente/Heracles Academie. Alleen maar positief is het echter niet geweest. Meermaals kwam er vanuit de supporters kritiek op de samenwerking tussen de twee aartsrivalen.

Zo ook van de supportersgroep Twente, Verenigt!, het overkoepelende supportersorgaan van FC Twente. Op de site meldt de supportersgroep het niet verstandig te vinden om door te gaan met de samenwerking met Heracles.

“De sportieve stap terug van Heracles zal eerder een belemmering dan een aanjager zijn van steviger investeren in de jeugd”, zo schrijft het bestuur van Twente, Verenigt! op de officiële site. “Wat ons bovendien steekt, is de negatieve voorbeeldfunctie die Heracles momenteel geeft aan jeugdig talent: de haat naar alles wat FC Twente is. Dat is géén gezonde basis om samen een jeugdopleiding te runnen.”

FC Twente en Heracles zijn met elkaar voor de jeugdopleiding een verbintenis voor tien jaar aangegaan. Zo realiseert ook de supportersgroep. “Toch vinden we dit wel het moment om nogmaals het gesprek aan te gaan of de onderlinge samenwerking wel past bij waar we voor staan en voor waar we naar toe willen. FC Twente, pak die handschoen op, in het belang van de club FC Twente en de Twentse talenten”, zo besluit het bestuur.

Voor het hele statement, klik hier.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties