FC Twente Nieuws

Twente, verenigt! - "We praten als eerste club in Nederland officieel mee"

Twente, verenigt! - "We praten als eerste club in Nederland officieel mee"

Door alle duistere documentatie die maar blijft uitlekken, zou men het bijna vergeten. Twente, verenigt! werkt achter de schermen hard om een gezond organisatiemodel te verwezenlijken. Deze structuur moet er tegen aanvang van het seizoen 16/17 staan, een structuur waarin sponsors en supporters inspraak hebben.

"Wat er ook gebeurt, we spelen volgend seizoen in De Grolsch Veste, we gaan uit van de eredivisie", zegt Läslo Hut tegen Wagenaar van de TC Tubantia. "We zijn nu 5.000 leden, maar het zou zo veel mooier zijn als we met 45.000 zijn en een nog veel groter draagvlak hebben", geeft afgevaardigde van de ledenvereniging Jan Gerritsen aan. Op de achtergrond wordt er dus hard gewerkt om meer inspraak in het stichtingsbestuur te krijgen. Gerritsen praat al mee op bestuurlijk niveau. "Dit is echt een revolutie", zegt Hut. "We praten als eerste club in Nederland officieel mee. En dat bij een club waar twee jaar geleden Joop Munsterman het alleen voor het zeggen had."

[google]

Vergelijking met Veendam

"Wat er ook gebeurt, FC Twente zal altijd blijven bestaan", spreekt Gerritsen vol vertrouwen uit. "In de praktijk is het zo dat het een verschil maakt of er vierhonderd supporters meelopen in een mars, zoals bij Veendam ooit, of vierduizend, zoals hier", vertelt vertelt Willy Berends.

Een boek vol sprookjes

Verder zijn de heren duidelijk hoe het nu verder moet: nooit meer Joop Munsterman. "We willen niet dat Joop steeds opnieuw opduikt. De deur moet definitief dicht", vindt Hut. "Vrijwel iedereen die sinds 2011 weg moest of ging bij FC Twente moest tekenen voor een zwijgplicht", weet Berends. "Dat snap ik als je zoveel te verbergen hebt. "Munsterman schijnt een boek te schrijven, ik denk een boek vol sprookjes. Wat is de waarde van zijn woorden?

[ligatus]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties