FC Twente Nieuws

Twijfel bij City Group: FC Twente dringt aan op behoud Ugalde

Twijfel bij City Group: FC Twente dringt aan op behoud Ugalde

De komende week wordt bekend of Manfred Ugalde nog een jaar in het shirt van FC Twente te bewonderen is. Technisch directeur Jan Streuer wil de kleine spits graag behouden, maar heeft dit niet in eigen hand. De Costa Ricaan staat onder contract bij de City Football Group, waar hij nog een contract heeft tot medio 2025.

De Costa Ricaanse journalist Kevin Jiménez meldt op Twitter dat eind deze week of begin volgende week wordt beslist over de toekomst van Ugalde. Volgens hem dringen de Tukkers erop aan dat hij blijft, maar het is City Football Group dat hier uiteindelijk de beslissing over moet nemen.

City Group is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde holding die aandelen heeft in voetbalclubs in verschillende landen, waaronder Lommel SK uit België, waar Manfred Ugalde voor uitkomt. De spits speelt voor Lommel SK, maar staat onder contract bij de City Group. Daardoor mag de City Group bepalen wat er met de toekomst van de speler gebeurd.

De 20-jarige spits speelde dit seizoen 25 wedstrijden voor FC Twente, waarvan slechts 4 in de basis. Hierin kwam hij tot 3 goals en 2 assists. Zijn goalcontributies zijn vaak wel belangrijk gebleken: hij scoorde de 1-1 bij FC Groningen, gaf 2 assists bij een 1-0 achterstand in Deventer en maakte het late openingsdoelpunt in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. In de tweede seizoenshelft kwam het talent echter niet meer veel aan spelen toe en maakte hij slechts één doelpunt, waardoor je je zou kunnen afvragen of het voor Ugalde zin heeft om langer in Enschede te blijven.

Naast Ugalde zal FC Twente ook snel nieuws te horen krijgen over een mogelijk langer verblijf van Dimitris Limnios en Joshua Brenet. Dimitris Limnios werd dit jaar gehuurd van 1. FC Köln en heeft daar nog een contract tot de zomer van 2024. Joshua Brenet is transfervrij, maar heeft interesse van onder andere PSV en Feyenoord.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties