FC Twente Nieuws

Twijfels over toekomst Ugalde bij FC Twente: "Dat heeft een reden"

Twijfels over toekomst Ugalde bij FC Twente: "Dat heeft een reden"

Op 3 januari, twee dagen voor de start van de tweede seizoenshelft, opent de winterse transferwindow. Club hebben dan tot en met 31 januari om spelers aan te trekken en/of spelers te verkopen of te verhuren. Bij FC Twente wordt niet veel actie verwacht. Zerrouki is een speler die kan vertrekken, maar de club zal hem alleen laten vertrekken bij een niet te weigeren bod. Daarnaast is er nog onzekerheid rondom de toekomst van Manfred Ugalde.

Hoewel hij afgelopen seizoen weinig speelminuten kreeg, besloot de kleine Costa Ricaan toch bij FC Twente te blijven. Qua speelminuten een onverstandig besluit want per competitiewedstrijd speelde hij gemiddeld slechts 18 minuten. De afgelopen vijf invalbeurten speelde hij respectievelijk 7,5,5,1 en 9 minuten mee. De kans is groot dat ook de City Football Group hier niet tevreden mee is en hem eventueel terug wil halen.

"Het kan zijn dat Manchester City tijdens een evaluatie zegt: die Ugalde speelt wel heel erg weinig, hij moet meer spelen. Dan zou je kunnen gaan kijken of er een andere club voor Ugalde komt", aldus clubwatcher Leon ten Voorde bij de Ballen Verstand.

Is hem meer laten spelen ook een optie? "Afgelopen zaterdag (Almere City uit, red.) heeft hij gespeeld. En ik weet het, het is een opstartwedstrijd en het gaat niet om het resultaat, maar het was ook te weinig. In dat soort wedstrijden verwacht ik van hem iets meer. Uiteindelijk moet je na anderhalf jaar toch constateren dat hij heel weinig minuten maakt bij FC Twente. En dat heeft een reden."

Brengt hij dan niet genoeg in de minuten die hij speelt? "Hij is ook wel vaak van waarde geweest, maar het is nooit dat hij een helft speelt. Van Wolfswinkel was er zaterdag niet bij en hij was op een paar momenten net niet scherp genoeg. Die jongen heeft het heel goed naar zijn zin bij FC Twente, maar wil ook spelen. Je gaat je ontwikkelen in wedstrijden. Als hij gaat, dan moet er wel een alternatief voor Van Wolfswinkel komen."


[totalpoll id="199993"]

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties