FC Twente Nieuws

UEFA baalt van 'ongemakkelijk' duel FC Twente: "Bang dat er iets helemaal misging"

UEFA baalt van 'ongemakkelijk' duel FC Twente: "Bang dat er iets helemaal misging"

Dit seizoen speelde FC Twente voor het eerst in acht jaar weer Europees voetbal. Dat deed het in de UEFA Conference League, een toernooi dat vorig seizoen werd opgericht. In het derde toernooi van Europa worden wedstrijden nog zonder VAR afgewerkt. Roberto Rosetti, de voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de UEFA, en oud-topvoetballer Zvonimir Boban, balen hiervan.

"Er was een geweldige wedstrijd in de voorronde van de Conference League tussen FC Twente en Fiorentina in een uitverkocht stadion", vertelt Rosetti bij De Telegraaf. "Ik was helemaal niet op mijn gemak. Ik heb het er met Zvonimir Boban over gehad. Ik was bang dat zonder de VAR iets helemaal mis zou gaan."

"We moeten niet vergeten dat we vijf jaar geleden nog wedstrijden hadden waar doelpunten werden geteld, ook al was het drie of vier meter buitenspel. Het moge duidelijk zijn dat het ons idee is om de VAR voor alle competities in te gaan voeren. We zijn begonnen met 55 wedstrijden in de knock-outfase van de Champions League. Nu doen we de hele Champions League, de hele Europa League en de knock-outfase van de Conference League. Stap voor stap wordt het geïmplementeerd", aldus Rosetti.

Boban is het met zijn collega eens. "Ik snap wel dat hij zich daar ongemakkelijk bij voelt. Er wordt hard aan gewerkt om het ook in te voeren in de hele Conference League. Het is pijnlijk voor ons dat het nog niet is gerealiseerd, maar we lopen tegen beperkingen aan." Rosetti: "Je moet er de mensen voor hebben, maar je hebt ook met techniek te maken. Er zijn praktische problemen, maar er wordt hard aan gewerkt om dat op te lossen", besluit de voorzitter van de scheidsrechterscommissie van de UEFA.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties