FC Twente Nieuws

UEFA opereert in Grolsch Veste: "Voldoen aan eisen Conference League-finale"

UEFA opereert in Grolsch Veste: "Voldoen aan eisen Conference League-finale"

De UEFA huurt de komende twee weken het stadion van FC Twente. De Grolsch Veste is dan ook omgedoopt tot het 'FC Twente Stadium'. Dit heeft alles te maken met de duels in de Nations League. Afgelopen donderdag was Spanje tegen Italië en zondag speelt Nederland de troostfinale tegen Italië. Het ombouwen van het stadion levert natuurlijk een hoop gedoe op, maar FC Twente krijgt hier zeker wat voor terug, weet algemeen directeur Paul van der Kraan.

"Wij kweken hier veel goodwill mee”, begint Van der Kraan, die laat weten dat ook de financiële afdeling van FC Twente kan glimlachen. “De UEFA betaalt twee weken huur voor ons stadion. En de opbrengsten van de catering zijn ook voor ons. De club houdt hier zeker wat aan over."

Toch wordt het stadion streng beveiligd en niemand komt zo het stadion binnen, is het niet wat overdreven? "Ja, misschien wel. Maar er gaat hier wel wat gebeuren, hé", stelt Van der Kraan. "Het stadion heeft een flinke upgrade gekregen. We voldoen nu aan alle eisen die er zijn om bijvoorbeeld een Conference League-finale te organiseren", meent de algemeen directeur.

Tientallen containers beslaan een aanzienlijk deel van de parkeerplaats bij het stadion: dit is de televisiecompound. "En deze moest ook nog eens geaard worden. In Nederland is dat niet verplicht. Maar nu hebben het wel. Vanwege al die tv-wagens hebben we ook een kast nodig met een flinke hoeveelheid stroom: 10.000 volt. Is eveneens aangelegd. Eén van de voordelen daarvan is dat we bijvoorbeeld met een open dag geen aggregaten meer nodig hebben", besluit Van der Kraan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties