FC Twente Nieuws

UEFA straft FC Twente met boete van tienduizenden euro's

UEFA straft FC Twente met boete van tienduizenden euro's

FC Twente heeft voor de tweede keer in korte tijd een boete ontvangen van de UEFA. De club ontving vorige maand al een boete van 3.750 euro omdat er bekers met drank werden gegooid tijdens de wedstrijd FC Twente - FK Cukaricki. De tweede boete is echter een stuk hoger en zal de club meer pijn doen.

"FC Twente heeft van de UEFA een boete gekregen van 55.000 euro", zo laat de club weten via het officiële kanaal. "De boete is opgelegd naar aanleiding van het gooien van voorwerpen, met name drinkbekers, bij de thuiswedstrijd tegen ACF Fiorentina. Daarnaast werden trappen op een aantal tribunes niet vrijgehouden."

De boete staat los van de incidenten die plaatsvonden bij het uitvak. Fiorentina-supporters gooiden een bom in het onderliggende familievak. Daarna werd er ook nog een fakkel naar beneden gegooid. Deze raakte wonderwel geen supporter en viel in de gracht.

De verwachting is ook niet dat FC Twente hiervoor wordt bestraft. Volgens FC Twente is dit iets tussen de UEFA en de club uit Florence. "Het vuurwerkincident bij het uitvak wordt ook onderzocht en is met name een zaak tussen de UEFA en Fiorentina."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties