FC Twente Nieuws

UEFA weigert buitensporig hoge boete FC Twente te verlagen

UEFA weigert buitensporig hoge boete FC Twente te verlagen

FC Twente heeft vorige maand een brief gestuurd naar de UEFA met betrekking tot de boetes die de club kreeg opgelegd na de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. De Enschedese club kreeg een rekening gepresenteerd van maar liefst 55.000 euro. Buiten proportioneel zo is de mening van FC Twente.

Fiorentina kreeg een boete van slechts 10.000 euro na een vuurwerkbom en een brandende fakkel in het onderliggende familievak te hebben gegooid. FC Twente kreeg op haar beurt een boete van maar liefst 55.000 euro. 8.000 euro voor het blokkeren van de uitgang van de uit-supporters uitgevoerd door de Twente-supporters en 46.875 euro voor het gooien van objecten door de Twente-supporters.

De UEFA heeft inmiddels gereageerd op het schrijven van FC Twente. In de reactie laat de voetbalbond weten dat het weigert de boetes aan te passen.

"FC Twente heeft enige weken geleden de UEFA in een brief om uitleg gevraagd over de straffen die zijn opgelegd bij incidenten rondom de thuiswedstrijd tegen Fiorentina. FC Twente kreeg een boete van 55.000 euro, terwijl Fiorentina een boete van 10.000 euro kreeg. In een reactie heeft de UEFA ons laten weten dat zij bij hun standpunt blijft en de straffen niet gaan herzien", aldus de reactie van Paul van der Kraan op de clubwebsite.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties