FC Twente Nieuws

UEFA wil af van omstreden handsbalregel waar FC Twente al van profiteerde

UEFA wil af van omstreden handsbalregel waar FC Twente al van profiteerde

Als het aan de UEFA ligt dan komt er snel een einde aan de omstreden handsbalregel. Het gaat om de verdedigende handsbal waarbij de nieuwe regel is dat alle handsballen met een onnatuurlijke houding van de verdediger worden bestraft met een strafschop. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin besloot contact te leggen met FIFA-president Gianni Infantino met het verzoek om de scheidsrechters meer beslissingsvrijheid te geven bij verdedigende handsballen.

"Het doel om een strikte definitie te ontwikkelen om te bepalen of iets wel of geen handsbal is, heeft geresulteerd in zoveel verkeerd genomen beslissingen, dat de frustratie over elke nieuwe discutabele beslissing meer en meer begint te groeien", zo schrijft Ceferin in zijn brief.

"Het komt vrij vaak voor dat de bal per ongeluk de handen of armen van spelers raakt. Het moet niet zo zijn dat deze situaties bestraft worden door de scheidsrechters en achteraf de resultaten van wedstrijden beïnvloeden."

"De geest van het spel moet te allen tijde behouden worden", vervolgt Ceferin. "Ik ben van mening dat teruggaan naar de vorige regeling het beste is, met met de toevoeging dat doelpunten die per ongeluk per hand of arm gemaakt worden wél afgekeurd worden."

[google]

FC Twente is één van de clubs die al voordeel ondervond van de nieuwe handsregel. Dit gebeurde in de uitwedstrijd tegen Willem II. De bal kwam op de arm van de Tilburgse verdediger zonder dat hierbij opzet in het spel was. De VAR zag het gebeuren en greep in. FC Twente profiteerde door de strafschop te benutten en gooide de wedstrijd met een 3-0 voorsprong definitief op slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties